De barbet is een klein ras waardoor het belangrijk is om op zoek te gaan naar voldoende afwisseling in zijn genetica. Daarom is het belangrijk dat er heel wat dekreuen beschikbaar zijn. Alle fokkers weten hoe moeilijk het is om een goede reu te vinden voor hun teef. Voor de dekking, moet de fokker dan ook een lange weg afleggen: er mag niet teveel inteelt zijn, de honden moeten goede heupen hebben en de bouw van de reu moet goed overeenkomen met die van de teef. Wanneer al deze condities vervuld zijn, moet je de coördinaten terugvinden van de begeerde reu....

Omwille van deze redenen, is het dus belangrijk om je reu of teef aan de buitenwereld te leren kennen!

In België is het vandaag ook verplicht om een DNA-test te doen van uw hond om zeker te zijn van zijn ouders.


Daarnaast is het zoals in alle andere landen aangeraden om een test te doen naar heupdysplasie vanaf de leeftijd van 12 maanden. Dit kan aan de hand van een radiografie bij een dierenarts naar keuze.

Vooraleer uw hond opgenomen wordt in de internationale databank, moet hij een 'goed' behalen op een expo (CAC of CACIB) onder het goedkeurend oog van een Belgische keurmeester. Wanneer er geen Belgische keurmeester beschikbaar is, moet u uw hond presenteren op een attestendag die 2 keer per jaar georganiseerd wordt door de KMSH.

U kan de internationale databank online raadplegen op het volgende adres: Barbet-international

Dekreuen

Hieronder vindt u alle informatie over de dekreuen in België.

   Toon # 
1 Update september 2019
2 Deejee Dakota Van de Zonnehonden(B)
3 Amaretto Roméo de la Baie des Landes (F)
4 Jedi Vom Zulimo (B)
 
tubefemdom.net